Assam Police Constable Question’s Answer-Books  Authors

By | September 5, 2021

Find Assam Police Constable  & TET  Exam question’s & answers here. Books  Authors is one of the scoring parts in any competitive Exam & mostly these questions are raised in  Assam Police & TET examination. Candidates may learn these questions for any upcoming government examination.
 
BOOKS AND AUTHORS
 
1. “My Own Boswell” is an autobiography of-
A) Justice M. Hidayatutlah
B) Justice Fathima Beevi
C) Justice J.S. Verna
D) Justice A. M. Ahmadi
 
2. The autobiography titled ‘To the Best of My Memory’ is written by-
A) Justice P.B. Gajendragadkhar
B) Justice MC Mahajan
C) Justice H.L. Dattu
D) Justice T.S. Thakur
 
3. ‘Looking Back’ is an autobiography of-
A) Justice P. Jagmohan Reddy
B) Justice K.S. Hegde
C) Justice M.C. Mahajan
D) Justice B. P. Sinha
 
4. Our Constitution: ‘Defaced & Defiled’ is authored by-‘
A) Nani Phalkiwala
B) Kuldip Nayar
C) Rajeev Dhawan
D) Justice M. Hidayatullah
 
5. ‘Crisis in Indian Judiciary’ is written by-
A) Justice K.S. Hegde
B) Justice Anil R. Dave
C) Justice Dipak Misra
D) Justice J.S. Khehar
 
6. ‘Before Memory Fades’: An Autobiography’ is written by-
A) Rajeev Dhawan
B) Justice M. Hidayatullah
C) Fali S. Nariman
D)) Kuldip Nayar
 
7. The book ‘A Judge’s Miscellany’ is authored by-
A) Justice Dipak Misra
B) Justice J.S. Khehar
C) Justice M Hidayatullah
D) Justice Anil R. Dave
 
8. Which of the following book’s has been written by Fali S. Nariman?
A) The State of the Nation
B) India’s Legal System: Can It Be Saved?
C) The State of the Nation: In Context of India’s Constitution
D) All of the above
 
9. Which of the following book/s has been written by Justice V. R. Krishna Iyer?
A) Social Mission of Law
B) A Constitutional Miscellany
C) The Integral Yoga of Public Law and Development in the Context of India
D) All of the above
 
10. ‘Roses in December‘ is an autobiography of-
A) Justice M. C. Chagla
B) Justice Huluvadi G Ramesh
C) Justice Dharnidhar Jha
D) Justice Ashok Pal Singh
 
11. ‘Ashtadhayi’ was written by-
A) Balmiki
B) Vedavyas
C) Panini
D) Shukadeva
 
12. The famous book ‘Green Govind’ was written by-
A) Kalidas
B) Banabhatta
C) layadev
D) Mirabai
 
13. ‘A Suitable Boy’ is written by-
A) R.K. Narayan
B) Vikram Seth
C) Nirad C. Chaudhuri
D) Amitava Ghosh
 
14. Who wrote ‘Jungle Book’?
A) Mohd. Salim
B) Rudyard Kipling
C) Nirad C. Chaudhuri
D) None of the above
 
15. Who has written the famous book ‘The Path to Power’?
A) Bill Clinton
B) V.P. Singh
C) Margaret Thatcher
D) Mikhail Gorbachev
 
16. Who has written the book ‘Courtyards of My Childhood-A Memoir’?
A) Shobha De
B) Ramola Chatterjee
C) Kamala Markandeya
D) Tabish Khair
 
17. ‘Freedom at Midnight’ was written by-
A) Larry Collins & Dominique Lapierre
B) Jawaharlal Nehru
C) Rajendra Prasad
D) Lord Mountbatten
 
18. Who wrote ‘Gulliver’s Travels’?
A) D.H. Lawrence
B) Jonathan Swift
C) Alvin Toffler
D) Samuel Johnson
 
19. Who is the author of the book ‘Kiss and Tell’?
A) Allain de Botton
B) Jitendra Komi
C) Kurt Eichenwald
D) David Boingien
 
20. The author of the famous novel ‘Gone with the Wind’ is-
A) Charles Dickens
B) R.L. Stephenson
C) Margaret Mitchell
D) Harold Robins
 
21. Who wrote the book ‘Reminiscences of the Nehru Age’?
A) C.D. Deshmukh
B) Dr. P.C. Alexander
C) M.O. Mathai
D) C. Rajagopalachari
 
22. Who is the author of ‘Religion of Man’?
A) Aurobindo Ghosh
B) Mahatma Gandhi
C) Rabindranath Tagore
D) S. Radhakrishnan
 
23. Who wrote ‘Paradise Lost’?
A) Sophocles
B) Dante
C) Homer
D) Milton
 
24. The most printed work in the world is-
A) Shakespeare’s works
B) Bible
C) Thirukkural
D) None of the above
 
25. Who wrote ‘Lady Chatterley’s Lover’?
A) Sir Walter Scott
B) D.H. Lawrence
C) Vincent
D) Chekhov
 
Answers             
1-a
2-a
3-c
4-a
5-a
6-c
7-c
8-d
9-d
10-a
11-c
12-c
13-b
14-b
15-c
16-c
17-a
18-b
19-a
20-c
21-c
22-c
23-d
24-b
25-b

Leave a Reply

Your email address will not be published.